Mor og datter har gjort fælles passion til fælles firma

February 21, 2019

Nogle mennesker får hurtigt nok af deres familie. Sådan er det ikke for Jette og hendes datter, Sofie. De elsker at være sammen. Så meget, at de for nylig har gjort deres fælles passion for heste til deres fælles firma.

De kommer fra en familie af iværksættere. Faktisk går behovet for at være chef i egen biks flere generationer tilbage. Derfor er det da også helt naturligt, at Jette Nellemose og hendes datter, Sofie Tolgaard, nu har startet eget firma - sammen Cell Wellbeing, Hest & Rytter i balance. Testdinhest.com undersøger hestes sundhed og velvære ved hjælp af håranalyser. Konceptet hedder Cell Wellbeing Hest & Rytter i balance.

"Noget at dét, vi har til fælles, er vores passion. Vores passion for heste, selvfølgelig, men især også vores passion for at hjælpe andre.
- Jette Nellemose

Og nogle af dem, de vil hjælpe, er altså heste af alle racer over hele landet.

"Folk, der arbejder med heste, køber sig gerne fattige i tilskud til deres dyr. Man vil jo det bedste for sine heste, men ofte ender man med at overbehandle dem med de forkerte vitaminer og mineraler. Og der kan en håranalyse hjælpe, fordi den viser præcis, hvad hesten har brug for."
- Jette Nellemose

Et holdepunkt i kræftforløb

Håranalysen kan også bruges til mennesker. Det har både Jette Nellemose og Sofie Tolgaard haft glæde af. I 2018 blev Jette Nellemose ramt af først brystkræft og siden modermærkekræft.

"Jeg fik lavet en håranalyse hos kostvejleder Lene Hansson, som vejledede mig i ernæringsrapporten, som man får efter man er blevet hårtestet. Den ernæringsrapport var holdepunktet i mit liv på det tidspunkt. Man kan sige, at den var en støttepædagog for mig i månederne efter, hvor jeg selvfølgelig var helt nede både fysisk og mentalt."
- Jette Nellemose

For Sofie Tolgaard har håranalysen gjort en kæmpe forskel for hendes allergi. Hun kan hverken tåle hund, kat eller hest. Alligevel har den 25-årige kvinde brugt det meste af sin fritid, siden hun var barn, i en hestestald.

"Når det var virkelig slemt, måtte jeg blive hjemme, men ellers har jeg klaret min allergi ved at spise antihistaminer, fire styk om dagen. Med håranalysen har jeg kunnet lægge en kostplan, der passer til min krops behov, og det har betydet, at jeg simpelthen har spist mig ud af min allergi"  
- Sofie Tolgaard, der ikke længere har behov for piller for at klare arbejdet med hestene
.

Selvom mor og datter både kan teste hest og rytter, er det dog vigtigt at understrege, at de kun er distributører af systemet til heste i Danmark.


Hellere handelsskole end universitet

Jette Nellemose er en erfaren iværksætter. Hun har blandt andet tidligere solgt golf- og wellnesstøj til kvinder i sit eget firma, Birdie. Hun har også været selvstændig spinnings- og fitnessinstruktør. Ved siden af testdinhest.com er hun desuden kostvejleder. Jette Nellemoses mand og Sofie Tolgaards far, Claus Tolgaard, er medejer af CTCoin A/S og KaffeLars, og derudover ejer familien også Stutteri Hindsholm. Datter Sofie Tolgaard er heller ikke helt ny ud i iværksætteriet og ernærer sig blandt andet med eget kostvejlederfirma.

- I vores familie er vi meget målrettede. Vi tør tage chancer i livet. Jeg har nogle forældre, som altid har opfordret mig til at springe ud i ting, og det betyder meget. Vi har ikke lange uddannelser, men bare fordi du tager en lang uddannelse, er du jo alligevel ikke sikker på at få et job, siger Sofie Tolgaard og hendes mor supplerer:

- I vores familie har vi altid bare kørt efter en handelsskoleuddannelse. Og så går vi på kurser, når der er noget, vi trænger til at blive klogere på.Sammen med dyrlæge Theresa Schumann er mor og datter altså nu på banen med testdinhest.com. Og de har på kun få måneder oplevet en stor efterspørgsel på deres produkt.

Derfor søger de flere kompetente hestefolk, som vil arbejde selvstændigt med dette unikke system.

- At vi gennem vores fælles passion kan hjælpe både hest og rytter, er bare helt fantastisk, siger Jette Nellemose.


Kontaktinfo

Jette Nellemose: 2229 0082

Sofie Tolgaard: 2081 3333

Theresa Schumann, dyrlæge: 2149 1956

Mail: info@testdinhest.com

Hjemmeside: www.testdinhest.com


Har du spørgsmål?
Hvis du har brug for svar eller har uddybende spørgsmål, så står vi klar til at besvare dem.
Kontakt os